Annons:

Annons:

Nu kommer OTA:er för lokalmarknaden

Poppice och Venuu är två nya företag som kopplar ihop köpare och säljare av lokaler online. Poppice är nischat mot konferenslokaler, medan Venuu mer riktar sig mot evenemang.

– Poppice är en marknadsplats för tillfälliga möten, där du bokar tillfälliga arbetsytor, säger Poppice vd Niklas Möller.

Han syftar främst på konferenslokaler och inget annat. Marknadsplatsen är bolagets sajt där lokalerna är bokningsbara online med bara några klick.

– Online är viktigt, det är vad kunderna efterfrågar, på samma sätt som att de är vana att boka ett hotellrum eller en flygbiljett. I dag är industrin fast i ett väldigt offertande – så fort man ska ha ett möte skickas det en offert. Tänk om det skulle se ut så när man köper flygbiljetter eller hotellrum.

Niklas Möller kallar också Poppice för ”en jämförelse- och bokningssajt för pop-up offices, där ett pop-upp office är ditt tillfälliga mötesrum, kontor eller arbetsplats.”

På Poppice webbplats finns drygt 500 konferensrum, från ett 80-tal anläggningar i Stockholm. I huvudsak förmedlar Poppice lokaler från hotell och konferensanläggningar.

Varför ska man lägga sina lokaler hos er?
– För att fylla upp när man inte har fullt. Jämför med Booking.com eller Hotels.com på hotellrumssidan. Vi är ytterligare en säljkanal, där man även kan experimentera med priset och vara mer aktiv i sin prissättning. Det börjar komma mer och mer. De som arbetar mer aktivt med sin prissättning säljer mer.

Poppice tar en provision på 15 procent för varje bokning, men ingen uppläggningsavgift eller kostnad för att synas.

En snudd på konkurrent är finländska Venuu, som startade 2013 och kom till Stockholm i höstas.

– Vi är en bokningstjänst för de som är ute efter rätt lokal för sitt evenemang. Det gäller oberoende av om man ska ha en konferens, bröllop, fest eller större event, säger Venuus Sverigechef Carl Johan Lie Karlberg.

Anders Källvik, Axel Bergström och Carl Johan Lie Karlberg från Venuu. Foto: Robin Elmgren.

Anders Källvik, Axel Bergström och Carl Johan Lie Karlberg från Venuu. Foto: Robin Elmgren.

Så om Poppice är nischade mot konferenslokaler försöker Venuu var lite mer breda.

– Man kan ha en lokal som många inte känner till att den går att hyra. Så vi hjälper till med både klassiska lokaler, men även med mindre och mer unika.

Venuu har drygt 1 000 lokaler i Sverige, varav 900 i Stockholm och resten i Göteborg där man nyligen etablerat sig.

– Till skillnad från bokningsbolag jobbar vi inte med fasta, löpande kostnader, utan vi tar en procentsats när vi har levererat en bokning.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019