Annons:

SAS ekonomiska kris fortsätter

Pandemin fortsätter att drabba flygbolaget SAS hårt. I dagens kvartalsrapport skriver man: "Efterfrågan var låg även under andra kvartalet och antalet passagerare minskade med 2,4 miljoner jämfört med samma kvartal föregående år och var också 140 000 färre än föregående kvartal."

Under sitt andra kvartal i det brutna räkenskapsåret minskade omsättningen för SAS medan förlusten minskade både på årsbasis och jämfört med kvartalet före. Det framgår av morgonens delårsrapport.

Antalet passagerare minskade med 2,4 miljoner jämfört med samma kvartal i fjol och minskade dessutom med 140 000 personer jämfört med föregående kvartal.

Trots det spår SAS ett uppsving till sommaren, skriver tillförordnade vd:n Karl Sandlund i rapporten. Då öppnar bolaget bland annat 180 nya direktlinjer.

Andra kvartalet

Omsättning: 1 932 mkr
2020: 5 264 mkr

Rörelseresultat: -2 048 mkr
2020: -3 315 mkr

Rörelsemarginal: -106%
2020: -63,0 %

En kommentar

  1. Vera: Inte konstigt,att antal passagerare minskar. Even om dem är fulvaccinerade ,så vet ingen myndighet svara på frågan vad någostans får man vaccination intyg ,som dem flesta flygbolag och länder kräver.Eftersom Sverige dröjer för länge med gröna certifikat är man tvungen trots vaccinering betala för PCR negativt test ,och even om EU har beslutat att kompensera för PCR test, är en då det hella processen jobbigt. Kann någon av dagens passagerare bereta vård nånstans ska jag ansöka vaccination intyg för att kunna resa med flyget? Då det är säkert många som undrar inte böra jag.Det är säkert många som vill resa förre midsommar ,men certifikat dröjer ,samtidigt som man inte vet vilket myndigheten utför som sagt vaccination intyg.
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024