Annons:

Annons:

Ånedinlinjen säger upp alla anställda

Ånedinlinjen har drabbats av ekonomisk kris och för att över huvud taget kunna överleva har rederiet sagt upp samtliga 120 anställda.

Ånedinlinjen kryssar dagligen mellan Stockholm och Mariehamn, men antalet passagerare har krympt till ett oväntat lågt antal och försatt rederiet i en ekonomisk kris. Rederi Allandia AB ansökte den 14 december om företagskonstruktion, skriver DN. Därmed sägs alla 120 anställda upp från bolaget.
– När vi kommer igång igen kommer vi att vara 65 anställda. Det är turordningsregler som gäller och fackliga förhandlingar pågår, säger styrelseordförande Wolfgang Kukol.
Rederiet går ner från daglig trafik till att från och med den 11 februari ligga vid kaj i sju dagar och därefter resa i sju dagar. I sommar kommer bolaget att säsongsanställa personal och återgå temporärt till dagliga turer.
– Underlaget är för dåligt, folk har slutat resa. Jag antar att det handlar om att man inte har råd i samma utsträckning längre. Det är inte bara vi som drabbas, men de andra rederierna har fler fartyg och därmed fler möjligheter att bolla runt, säger Wolfgang Kukol.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA