Annons:

Tranås Resebyrå går samman med småländska Lingmerths Group

Som ett led i Lingmerths Groups stora satsning inom tjänsteresor, möten och event har klassiska Tranås Resebyrå förvärvats. Med sin gedigna kunskap att arbeta med icke kommersiella kunder tillför Tranås Resebyrå ett nytt affärsmässigt fokus till den personliga resebyrågruppen. Tranås Resebyrå kommer att bli ett helägt dotterbolag till Lingmerths Group och övergången sker den 15 januari 2024, enligt ett pressmeddelande.

“Det blir business as usual”


–Vi är väldigt glada för att det här samgåendet med Tranås Resebyrå blir en verklighet för Lingmerths Group. De kommer med en lång och djup erfarenhet från ett affärsområde som är helt unikt, och som de haft fokus på och utvecklat under väldigt många år, säger Helena Zar Vallin, vd på Lingmerths i ett pressmeddelande. 

Tranås Resebyrå kommer att fortsätta existera precis som kontoret med alla anställda kommer att fortsätta arbeta i Tranås. Tour Africa, Exodus Resor, Anderson’s African Adventure, Klosterresor och King Tours är fem varumärken som även de följer med i samgåendet. 

– Det blir business as usual, säger Anders Lindén, vd på Tranås Resebyrå. 

Tranås Resebyrå är kända för sitt alldeles särskilda affärsområde med så kallade icke kommersiella kunder. Det är till exempel humanitära organisationer, kyrkor och fackföreningar som vänder sig till resebyrån för deras utbud, gedigna kunskap, och kvalitet.  

– Jag tycker det är en väldigt bra match där vi har samma grundvärderingar, och samgåendet kommer att stärka båda bolagen framåt. Det är en bra lösning helt enkelt, säger Anders Lindén, Tranås Resebyrås vd.

Då sker övergången

Måndagen den 15 januari, 2024 träder Tranås Resebyrå in i Lingmerths Groups. Helena Zar Vallin kommer att axla rollen som formell vd. Nuvarande vd Anders Lindén kommer att fortsätta som verksamhetsansvarig och ingå Lingmerths ledningsgrupp.  Anders kommer även att driva hållbarhetsfrågor inom Lingmerths Group.
All personal kommer att fortsätta arbeta vilket gör att personalstyrkan på Lingmerths Group ökar och expertisen inom organisationen blir ännu större. 

Bolagsfakta Lingmerths Group

Lingmerths Group är ett svenskt bolag med huvudkontor i Nässjö. Gruppen är en kvalificerad rese och mötespartner, med mer än 70 år på marknaden. Lingmerths är därmed en av Sveriges äldsta aktörer i branschen. Idag är verksamheten fokuserad runt affärsresor, professionella möten och event. 

Bolaget är inne i en spännande tillväxt och utvecklingsfas. Sedan maj 2023 har affärsområdet; event och möten, lyfts ut under varumärket Eventity. Eventity ansvarar för att tillgodose såväl Lingmerths befintliga kunder som nya och fristående kunder med tjänster inom varumärkesbyggande eventupplevelser och syftesdrivna möten. 

Lingmerths Group har arbetsplatser i Falköping, Gislaved, Göteborg, Borås, Huskvarna, Nässjö, Linköping, Malmö, Trollhättan, Växjö samt Örebro där idag ca 90 medarbetare arbetar. Omsättningen uppgick 2022 till 790 Mkr. 

Lingmerths är sedan 1992 ett helägt dotterbolag till Höglandets Invest AB, ett småländskt investmentföretag med säte i Nässjö. Bolaget står på stabil finansiell bas, och har långsiktiga ägare med tydligt sikte på framtidens affärsresande och mötesupplevelser i världsklass.

En kommentar

  1. Göran Grell: Grattis, Anders och gänget i Tranås!
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024