Annons:

Braathen kopplar greppet runt Ticket

Det mesta tyder på att Tickets storägare Per G Braathen lyckas med uppsåtet att köpa ut Ticket från Stockholmsbörsen. Dock tvingades han höja budet från 7 kronor per aktie till 7,60 kronor för att övertala den näst största ägaren Skandia Fonder att sälja. Skandia hade en cornerposition med 12,5 procent av aktierna. Utan deras aktier skulle Braathen aldrig nå de 90 procent av aktierna som krävs för att kunna tvångsinlösa resterande aktieposter.

– Det var nödvändigt att få köpa Skandias aktier för att nå vårt mål och då fick vi höja budet en del, säger Per G Braathen till Travel News.
När Skandias försäljning blev offentlig sålde även företagaren Christer Tärnevald, den tredje största aktieägaren, sitt 7-procentiga aktieinnehav samma dag.
– När Skandia valde att släppa sina aktier fanns det ingen anledning för mig att vänta, säger han.
Skandia, som varit aktieägare i Ticket under många år, cashar in 30,8 miljoner kronor för sina sålda aktier, men det har inte varit något särskilt framgångsrik investering till följd av Tickets svajande börskurs. Christer Tärnevald, som får 19,3 miljoner för sina aktier, menar att hans investering i Ticket ändå har lönat sig.
– Allt beror ju på när man köpt aktierna och kursen har ju varit nere på 3-4 kronor. Då köpte jag på mig en hel del, så jag är nöjd.
Vid TN:s pressläggning hade Per G Braathens bolag Braganza lyckats köpa 60–70 procent av Tickets aktier. Även Tickets styrelse har rekommenderat övriga aktieägare att sälja. Såväl Tärnevald som andra branschbedömare utgår från att Braathen lyckas köpa loss resebyråkedjan.
– Jag tror att många små aktieägare resonerar som jag, nu när Skandia lämnar. Det är bara att önska Braathen lycka till. Jag tror att han är perfekt för att sköta om Ticket, men han vill inte ha några andra ägare inblandade och det får man respektera, säger Christer Tärnevald.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.