Annons:

”Budet på Travelpartner för snålt”

Travelpartners aktie gick upp med 3,60 kronor efter måndagens bud från Etraveli, men Placera.nu tycker att budet är alltför snålt.

Etravelis bud innebär 28 kronor kontant per aktie, vilket är 16,7 procent över den senaste stängningskursen och 17,8 procent över de senaste tio dagarnas kurs. Placera.nu kommenterar Etravelis, kontrollerat av Segulah med ordförande Gabriel Urwitz, bud på konkurrenten Travelpartner med att säga att det är snålt med en budpremie på 17 procent.
 
”I vår senaste analys tippade vi att 2010 slutar med lite mer än 3 kronor i vinst per aktie. Budet ligger då på 9,3 gånger årets vinst. Det är för lågt för ett tillväxtbolag som dessutom ger bra utdelning”, skriver sajten.
 
Men rådet till mindre aktieägare är ändå att sälja:
”Budet undervärderar Travelpartner i våra ögon och det är i princip aldrig rätt att sälja en aktie för mindre än den är värd. Att ledningen så entydligt vill sälja bådar dock inte gott och sannolikheten för höjning eller budstid är låg, som korten ligger. Det ska sägas. Rådet blir motvilligt att acceptera budet och gå vidare”, skriver Placera.nu.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024