Annons:

Krogar och hotell skriker efter personal: ”Enorm brist”

Medlemsföretagen har tappat 50 000 medarbetare de senaste två åren.

Linda Eriksson, kommersiell chef för kedjorna O’Learys, Harrys och Sing Sing Karaoke säger till TT att det är personalbrist i hela krogbranschen.

– Vi som har stora kedjor kanske har vissa fördelar relativt sett, men precis som alla andra har vi en enorm brist på personal, framför allt kockar, säger hon.

Enligt Peter Thomelius, chef för kompetensförsörjning på besöksnäringens arbetsgivarorganisation Visita, har medlemsföretagen tappat 50 000 medarbetare de senaste två åren.

En kommentar

  1. Johanna: Tacka HRF för detta. De har ju varit fantastisk bra på att förhandla upp en lön och ett OB som gör det värt att jobba i denna bransch. Nej, ett nutida slavjobb är det att jobba i restaurangbranschen 2022, så inte underligt att så många flytt till andra jobb
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024