Annons:

Annons:

Maten har större klimatpåverkan än energi, tvätt och tjänsteresor

Sigtuna och Arlandas hotell har beräknat klimatpåverkan på utvalda matråvaror. Maten har större klimatavtryck än energi, tjänsteresor och tvätt tillsammans.

Sigtuna och Arlandas hotell har beräknat klimatpåverkan på utvalda matråvaror. Maten har större klimatavtryck än energi, tjänsteresor och tvätt tillsammans. 2 060 ton CO2e vs 1 090ton CO2e.

-Resultatet är en ögonöppnare för oss. Vi har sedan länge metodiskt arbetat för att minska vår klimatpåverkan. Mat är en stor del i upplevelsen inom turismindustrin och ska så vara. Då vi vill ta ansvar för vår verksamhet i ett större perspektiv är det viktigt för oss att ta reda på hur maten påverkar klimatet. Nu har vi fått viktig information om var vi bör lägga vårt fokus framöver, säger Camilla Zedendahl, vd på Destination Sigtuna i ett pressmeddelande.

Nu vill hotellen inspirera sina gäster till att minska svinnet. Bland annat kommer kockarna att varje vecka ge sina bästa tips på hur man kan minska matsvinnet.

 

 
 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Inside Sales Representative
Sista ansökningsdag:
4 oktober 2018
Avdelningschef reseproduktion
Sista ansökningsdag:
24 september 2018
Gruppsäljare till Inca Tours
Sista ansökningsdag:
19 september 2018
Service and Sales consultant
Sista ansökningsdag:
14 oktober 2018
Team Manager till Customer Service i Sverige
Sista ansökningsdag:
10 oktober 2018