Annons:

Chartern ställer in alla Egyptenresor

De svenska charterbolagen ställer in alla resor till Egypten efter UD:s avrådan från alla icke-nödvändiga resor till landet.

Ving meddelade under torsdagskvällen att de följer UD:s rekommendationer och ställer in resorna till landet de närmaste veckorna.  De kunder som befinner sig på Vings resmål i Egypten kommer att kontaktas om hemresa inom de närmaste dagarna. I TV 4  bekräftade även Apollo att de ställer in all charter i Egypten och hämtar hem de cirka 200 resenärer som befinner sig där just nu. Fritidsresor har cirka 200 personer i landet, som kommer att flygas hem senast måndag.

– Egypten är främst ett vinterresmål. Det innebär att relativt få resenärer omedelbart berörs av det uppkomna läget, skriver Fritidsresor på sin hemsida.

UD skriver i sin avrådan:

Säkerhetsläget i Egypten har försämrats den senaste tiden med anledning av demonstrationer och våldsamheter på olika håll i landet. Oroligheterna har spritt sig och kan väntas fortsätta. Inte minst under helgerna har våldsamma sammandrabbningar förekommit. Demonstrationer äger löpande rum på olika platser, främst i större städer. Sedan den 14 augusti och en månad framöver råder undantagstillstånd i hela landet, inkl. Röda havskusten, där turistorterna Sharm El Sheikh och Hurghada ligger. Demonstrationer har även förekommit i turistorter vid Röda havskusten. Undantagstillstånd innebär i princip att myndigheterna i praktiken kan stoppa, undersöka och arrestera personer på gatan utan samma grad av misstanke som annars krävs och utan föregående arresteringsorder.

 

I 13 av landets guvernorat råder utegångsförbud kvälls- och nattetid sedan den 14 augusti. Utegångsförbudet innebär att man inte får vistas på gator och torg utan måste vara inomhus i sin bostad eller på sitt hotell. De berörda guvernoraten är: Kairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Khalubeya, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, Södra Sinai och Norra Sinai. Utegångsförbudet gäller från kl. 19.00 till kl. 06.00. Utegångsförbudet gäller inte Hurghada och Sharm El Sheikh.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024