Annons:

Vinst för Arlanda Express

Arlanda Express sätter nytt passagerarrekord och visar för första gången vinst. Resultatet efter skatt ökade med drygt 74 miljoner till 25 miljoner kronor för första halvåret i år, och antalet passagerare ökade med 9 procent till 1,3 miljoner, jämfört med motsvarande period i fjol.

– Vi är oerhört glada över att ha vänt till svarta siffror. Vi har hela tiden varit övertygade om att vi skulle gå med vinst, men det gick lite snabbare än vi hade räknat med.
Det säger Per Thorstenson, vd för A-train, som kör flygtåget Arlanda Express, till DI.
Den främsta förklaringen till det rejäla resultatlyftet ligger i passagerarökningen.
– Vi har fått ordentlig draghjälp av Arlanda där flygresenärerna ökade med 4,5 procent. Men vi tog också marknadsandelar och totalt växte vi dubbelt så snabbt som flygresandet till och från flygplatsen, säger Thorstenson till samma tidning.
Att fler reste samtidigt som normalpriset på flygtåget höjdes, innebar att intäkterna ökade med 15 procent till 222 miljoner kronor under halvåret.
Perioden av förlustår spås nu ligga bakom och Thorstenson tror på gradvis ökad lönsamhet för Arlanda Express. För att klara passagerarökningen ökar bolaget turtätheten under hösten.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024