Annons:

Budkriget kring Birka Line fortsätter

Birka Lines näst största ägare, Bror Husell, lägger ett bud på Birkas 20-procentiga innehav i Rederi Eckerö, efter att Eckerös bud på resten av Birka avslagits.

Rederi Eckerö äger 42 procent av Birka Line, som i sin tur äger 20 procent av Eckerö. Eckerös bud på resterande delar av Birka Line värderade Birka till 131 miljoner euro. Men styrelsen menade att Birka är värt mellan 280 och 305 miljoner euro. Två anonyma bud dök sedan upp. 180 miljoner euro för fartyget Birka Paradise, respektive 95-100 miljoner euro för fraktbolaget Birka Cargo.
Birka Lines näst största ägare Bror Husell erbjuder sig nu att köpa Birka Lines ägarandel om 20 procent i Eckerö för 18 miljoner euro, tillsammans med andra ägare i Birka och Eckerö, enligt DI.
Om budet går igenom väntar ommöblering i styrelsen, eftersom Husell har klart för sig vilka som ska sitta i styrelsen, enligt Ålandstidningen. Husell säger sig vara missnöjd med hur Eckerö sköts:
– Jag är väldigt besviken på hur Eckerölinjen sköts. Vi har alltid rest med Eckerö och känner dem. Nu hittar vi inga bekanta längre och servicen är inte vad den har varit.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024