Annons:

O’Leary tvingas be om ursäkt

Easyjets grundare Stelios Haji-Ioannou får skadestånd och en offentlig ursäkt av Ryanair och O'Leary.

– Det är inte ofta någon så arrogant och mäktig som O’Leary tvingas be någon annan om ursäkt offentligt och skriftligt, säger Stelios enligt E-tid.com.
 
Stelios Haji-Ioannou drog Ryanair inför rätta i Storbritannien efter att det irländska flygbolaget publicerat en annons som antydde att han ljög om Easyjets punktlighet. Annonsen innehöll en bild på Stelios som Pinocchio, kallade honom ”Easyjet’s Mr Late Again” och bad honom att sluta ljuga om Easyjets förseningar samt återuppta publiceringen av statistik kring ankomsttider.
 
Stelios menade att detta var förtal och att han inte är ansvarig för beslutet att sluta publicera statistiken. Ryanair och dess vd Michael O’Leary bad om ursäkt under den offentliga förhandlingen och skriftligen. Annonsen får heller inte publiceras igen och Ryanair och O’Leary ska dessutom betala Stelios rättegångskostnader samt ett skadestånd för förtal på 50 000 pund. Ryanair har dessutom köpt en helsida i Daily Telegraph och Guardian under två dagar där man ber om ursäkt, en ursäkt som också ska visas på Ryanair sajt.
 
– Jag skulle vilja dedicera denna lilla vinst till alla resenärer som har drabbats av verbal misshandel och gömda tillägg på grund av O’Leary.
 
Stelios planerar att donera skadeståndspengarna till sin fond som delar ut stipendier till handikappade entreprenörer.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024