Annons:

”Biljetterna blir dyrare på grund av nya plan”

Ett trendbrott har skett inom flygindustrin. Tidigare drevs biljettpriserna upp av stigande bränslepriser, nu får passagerarna i stället betala för flygbolagens nya bränslesnåla plan, enligt en rapport.

Flygbiljetterna blir dyrare när flygbolagen tar på sig nya, dyra lån för att kunna köpa bränslesnåla plan under de kommande åren, skriver SvD.
Bränslekostnader kan i dag utgöra en tredjedel av flygbolagens omkostnader och passagerare har fått betala bränsletillägg. Nu varnar konsultföretaget PwC för att det kan det komma nya prishöjningar. Men i stället för att betala för bränsle får nu resenärerna betala för finansieringen av nya plan.
De traditionella metoderna för finansiering av flygköp håller på att försämras, enligt rapporten. Europeiska banken har blivit mer återhållsamma på grund av nya regler och inte heller investerare från Asien och Mellanöstern väntas kunna kompensera för det. Dessutom väntas förändringar i reglerna för hur regeringar kan bidra med finansiering. Flygbolagen väntas till följd av detta höja sina biljettpriser.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024