Annons:

Annons:

Norwegian ökar 9 procent i september

Norwegians passagerartillväxt fortsatte i september. Totalt valde närmare 3,5 miljoner passagerare att resa med bolaget i september, en ökning med nio procent jämfört med samma period förra året, enligt ett pressmeddelande.

Totalt reste 3 446 854 passagerare med Norwegian i september, 281 823 (9 procent) fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 31 procent och kapacitetstillväxten (ASK) med 32 procent. Kabinfaktorn var på 88,8 procent för hela linjenätet och 92,4 procent på långlinjerna som trafikeras av bolagets Dreamlinerplan.

Generellt är yieldutvecklingen positiv men påverkas negativt av svensk flygskatt och ökad genomsnittslängd per flygning. Eftersom intäkten per passagerarkilometer är lägre på längre flygningar, faller bolagets yield i takt med att långdistanslinjerna ökar.

Norwegian genomförde 99,4 procent av de planlagda flygningarna i september. Punktligheten var på 80,2 procent, upp 2,3 procentenheter från samma period förra året.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019