Annons:

SAS fortsätter förlora passagerare

SAS trafik minskade med 13,5 procent i oktober.

Trafiken minskade dock mindre än kapacitetsreduktionen om 18,6 procent och kabinfaktorn förbättrades därför med 4,3 procentenheter till 74,3 procent.
 
Yielden sjönk i september med 9,4 procent och denna negativa utveckling väntas fortsätta i oktober på grund av lägre efterfrågan och den svaga globala ekonomin.
 
– Till följd av kapacitetsanpassningarna inom Core SAS som implementeras enligt plan samt våra offensiva marknadsinitiativ förbättrades vår kabinfaktor betydligt under oktober. Nedgång i yielden i oktober kommer att påverka resultatet negativt för det fjärde kvartalet 2009. Vi har gjort framsteg i förhandlingarna med fackföreningarna, men trots en samsyn beträffande behovet av kostnadsreduktioner har vi inte lyckats nå avtal med de tre pilotföreningarna samt kabin Danmark. Vi har därmed fortfarande en kostnadsnackdel mot våra nyetablerade konkurrenter. Målet att eliminera kostnadsgapet kvarstår. Ledningen kommer nu att utvärdera olika lösningar för att stänga det återstående kostnadsgapet, säger vd och koncernchef Mats Jansson.
 
Punktligheten uppgick till 90,7 procent i oktober.

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024