Annons:

SAS nya lettiska partner har kvalitetsproblem – hävdar Condor

Flygbolaget Condor sa i januari upp sitt samarbete med SAS nya partnerbolag Smartlynx. Anledningen ska ha varit kvalitetsproblem hos den lettiska operatören, skriver Check-in och Di. Men SAS tror på sin nya partner.

På måndagen framkom att SAS skrivit ett så kallat wetlease-avtal med lettiska Smartlynx omfattande åtta Airbus A320-200-flygplan, som ska stationeras på Arlanda och flyga i SAS sommarprogram mellan april och oktober.

Kvalitetsbristerna på både flygplanen och på kabinpersonalens språkkunskaper är dock inget som tycks bekymra SAS:

”De (Smartlynx) uppfyller alla krav som ställs på flygbolag i Europa, och vi känner oss säkra på att de kommer att kunna föra våra resenärer dit de vill, när de vill och på ett säkert sätt som vi kan vara nöjda med. Säkerhet är den viktigaste parametern för alla flygbolag och inget som vi kompromissar med”, säger Alexandra Lindgren Kaoukji, presschef på SAS till Check-in rapporterar Di.

9 kommentarer

  1. Svensson: Bara för att man uppfyller alla regelkrav så betyder inte det att man levererar en produkt av god kvalitet. Många flygbolag kanske uppfyller alla formella krav men under den polerade fasaden så är innehållet ganska urusla arbetsvillkor och företagskultur. Enda anledningen att SAS väljer detta bolag är för att de är billiga. Man får vad man betalar för.
  2. Pamela: Hej, Condor ägs inte av LH. https://condor-newsroom.condor.com/en/de/news-article/closing-completed-attestor-becomes-the-new-majority-shareholder-of-condor/
  3. thomas larsson: Det kommer inte fungera för SAS
  4. Pamela: Condor ägs inte av LH "Attestor has acquired a 51 per cent stake in Condor. The remaining 49 per cent stake continues to be held by SG Luftfahrtgesellschaft on behalf of Germany’s federal government and the government of the state of Hesse"
  5. EB: Lufthansa äger inte Condor
    • Travel News: Ändrar detta bums och ber om ursäkt. Ser du andra fel på sajten är det bara att mejla mig viggo.cavling@travelnews.se eller skriva en kommentar här. Rätt ska vara rätt förstås.
  6. Johang@brajet.com: Dvs ett statligt företag tar in tveksamma flygbolag, gäller även dom som flyger åt SAS idag. Säger inte att dom är farliga men det är inte premium bolag. Lite som Condor skriver. Undviker dom personligen.
  7. Sven: Heja SAS! Antar att Smartlynx kommer flyga SAS Charterprogram i sommar mellan april och oktober. Kommer bli mumma för chartergästerna och de charterbolagen reda upp i..
  8. Tompa: Smartlynx ligger näst sist i european social rating av alla flygbolag i hela Europa….. Det är skamligt att delvis statliga hyr in dom samtidigt som man inte alls återanställer egna piloter enligt det avtal som slöts efter sommaren 22.
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024