Annons:

Annons:

Sverige tillhör de billigaste flygländerna

Sverige tillhör de billigaste länderna att flyga i. Det visar en undersökning som flygsökmotorn Kiwi genomfört.

Billigast är dock Indien där en flygresa på 100 kilometer i snitt kostar 2,92 euro. Näst billigast är det att flyga i Malaysia där en 100-kilometer lång resa kostar 3,4 euro, därefter följer Ryssland (5,29 euro). Sverige rankas på tionde plats på billighetstoppen med ett snittpris på 7,25 euro.

Det dyraste flyglandet är enligt undersökningen Förenade Arabemiraten där en flygresa på 100 kilometer i snitt kostar 94.91 euro. Skillnaderna mellan genomsnittspriset på utrikes- och inrikesflyg är dock stor i landet (se tabell nedan).

I undersökningen jämfördes kostnaderna för såväl lågprisflygbolag som traditionella flygbolag, under hög- och lågsäsong. För inrikesflyg jämfördes flygresor från landets huvudstad till de fem största städerna landet. När det gäller utrikesflyg inkluderades flyg från landets huvudstad till de fem största städerna på samma kontinent.

Kiwis undersökning jämförde priset på över 1 miljon inrikes- och utrikesflyg i de 75 mest besökta länderna i världen.

Billigaste länderna att flyga i

billigaste-flyg

Dyraste länderna att flyga i

Dyraste-flyg

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Business Travel Consultant – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 januari 2019
Kleins Resebureau söker affärsresesäljare/resesäljare
Sista ansökningsdag:
8 februari 2019