Annons:

Annons:

Spana in Palmas nya lyxhotell

Här är det nya femstjärniga lyxhotellet i palatset Can Bordoy. Hotellet saknar receptionsdisk och vanliga rum, istället finns enbart sviter. Bakom den stora satsningen finns en svensk entreprenören Mikael Hall. Här svarar han på Travel News frågor.

Grattis till ett nytt hotell. Berätta om hotellet? 

Det är ett extraordinärt boende i ett fantastiskt palats där fasaden och den ursprungliga byggnaden mot Calle Forn de la Gloria är uppförd ca 1500 och därefter blivit tillbyggd i omgångar, senast var ca 1895 och en mindre ombyggnad ca 1940/50 då våningen 3 blev ombyggt till Hostal de Lujo Galatzo – mitt i Palmas äldre delar. Det har också varit en skola som drevs av nunnor, en av dem var från släkten Bordoy som givit palatset dess namn. Can är Mallorquin för hus och Bordoy är namnet på ägaren. Vi hade kunnat bygga ett fint femstjärnigt hotell med ca fyrtio rum utifrån palatset storlek. Efter långa diskussioner och studier av Palmas turistnäring och vår bedömning att gäster på La Residencia, St Regis, Can Simoneta, Jumeirah och övriga high end hotell utanför Palmas stadskärna också ville spendera lite tid i Palmas underbara och fantastiska gamla stadskärna  bestämde vi oss istället att skapa en upplevelse i världsklass som matchar palatsets karaktär.

Vi satsade på 24 enastående sviter och den bästa service du kan tänka dig. Du har ju själv besökt Can Bordoy tidigare och du känner till trädgården och det faktum att det troligtvis är Palmas största privata trädgård och en av få trädgårdar i Casco Antigo,

Boutique hotell i Palma, det verkar vara tuff konkurens. Berätta mer?

Vi ser oss inte som konkurrenter till övriga hotell vi föredrar att bli ett komplement för de som söker något utöver det vanliga men vill bo i Palmas gamla stadskärna på bästa läge med pool i trädgården och rymliga sviter. Can Bordoy välkomnar sina gäster som vänner till familjen och vi vårdar traditioner och gästvänlighet. Alla gäster har personlig butler service och vi vill att våra gäster eller snarare sagt våra framtida vänner inte ska uppleva det som en hotell vistelse. Vi kallar oss inte Hotell Can Bordoy 5 star Grand Lux. Vi kallar oss Can Bordoy Grand House & Garden. Vår restaurang Botanic med Andres Benitez en av Mallorcas bästa kockar kommer att skapa en matupplevelse som blir nytt för Mallorca. Lokala och närproducerade råvaror tillagat av Andres och hans team kommer att bli ett måste om du besöker Mallorca. Våra White Nights partyn likaså.

Hur får man lönsamhet i ett litet hotell?

Vi har jobbat efter våra ledord, omtänksamhet, vänskap, traditioner, kvalitet och service. Många åker bort och bor som gäster på hotell, men när du kommer till oss ska du känna dig som en nära vän och gäst i vårt hus som att vara borta men hemma. Generositet, komfort och personlig service präglar Can Bordoy Grand House & Garden. Vi har investerat mycket energi i de små detaljerna som gör hela skillnaden. Som extraordinär service, gedigna materialval, färska råvaror, sovkomfort, badkar och japanska toaletter i alla sviter. Vi har ett internationellt team med en extraordinär kunskap och en otrolig vilja att skapa en oförglömlig vistelse för våra gäster. Det finns inget vi inte kan göra för våra gäster. Möjligtvis att erbjuda dålig och ohälsosam mat. Det vill vi inte bidra till.

Hur ser målgruppen ut?

Det finns ett stort internationellt intresse för Can Bordoy Grand House & Garden, så människor kommer hit från hela världen. Vi kommer att synas framöver i internationell press och vi har redan fått besök av ett flertal av världens ledande magasin både inom resor men även arkitektur och design. OHLAB med Jaime Oliver och Paloma Hernaiz i spetsen har gjort ett extraordinärt arbete och design och vi är väldigt tacksamma för all energi och kreativitet som lagts ner på att skapa Can Bordoy Grand House & Garden efter mina instruktioner och visioner. Vi kommer att ha gäster från när och fjärran alla lika välkomna alla lika väl omhändertagna. Vi har inga förutfattade meningar om vem som är våra gäster vad vi önskar är att de precis som vi blir förälskade i Can Bordoy Grand House & Garden.

Hur mycket pengar har investerat i hotellet?

Det handlar om mycket pengar – och visst, det är ett risktagande. Men jag tror att om man skapar något såhär unikt så finns det goda chanser att lyckas. Och det är inte bråttom, det här är en långsiktig investering.

Palma är Europas främsta turistdestination, varför?

Det är en fantastisk stad på en fantastisk ö som är lättillgänglig från hela Europa. På Mallorca finns både långa stränder och höga berg små havsvikar som bara är nåbara från havet med båt, så oavsett om du söker stadspuls eller avkopplande natur så hittar du det här. Allt är nära men ändå finns det avstånd i tid. Man behöver ingen bil i Palma allting är tillgängligt till fots, man kan vandra runt i timmar till och med dagar i Palma och hitta nya små överraskningar hela tiden. Palma är säkert och Palma har en unik atmosfär, det är som att resa tillbaka i tiden till en svunnen tidsålder samtidigt som allt du behöver finns på armslängds avstånd. För mig är Palma en av de bästa städerna att leva i på vår underbara planet. Kan man inte bo här året runt så tröttnar man inte på att komma hit om och om igen. Här kan Can Bordoy Grand House & Garden. komma in i bilden och bli ditt nya hem i Palma utan att behöva köpa dig ett eget boende och slippa fundera på att sköta det när du inte är i Palma.

Vad händer härnäst på Mallorca, hot och möjligheter?

I min bok är det största som händer att vårt hotell slår upp portarna och att vår vision om Can Bordoy Grand House & Garden blir verklighet .

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA