Annons:

Annons:

Stjärna smygfilmades – hotell får betala miljonskadestånd

Nashville Marriott ska betala 230 miljoner kronor till journalisten Erin Andrews, efter att ha stämts. Den tv-stjärnan smygfilmades i duschen på hotellet av en stalker, och hotellet hålls delvis ansvarigt.

Det var 2008 som Erin Andrews, programledare och sportjournalist, bodde på hotellet Nashville Marriott vid Vanderbilt University i USA. En stalker frågade hotellet om hon bodde där och bad om att få rummet intill hennes – och fick det. Han borrade ett titthål till hennes rum, filmade när hon bytte om och publicerade filmen på internet, skriver Reuters.

Mannen dömdes till 30 månaders fängelse.

Erin Andrews stämde också mannen och hotellet på 75 miljoner dollar, motsvarande 640 miljoner kronor. En domstol har nu kommit fram till att hon ska få totalt 468 miljoner kronor, varav hotellets del är 49 procent och den dömde mannens 51 procent.

Erin Andrews har hävdat att hotellet varit försumligt och kunde ha förhindrat händelsen. Hotellet anser att hela skulden ligger hos stalkern och att man inte kunde ha gjort något för att förhindra filmningen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
RES och Travel News söker webbredaktör
Sista ansökningsdag:
20 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
Senior Direct Sales and Servicing Agent
Sista ansökningsdag:
11 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019