Annons:

Åre vill ha 100 miljoner för möten

Nu skapas Åre Convention Bureau, med siktet inställt på att locka över 50 nya stora möten till orten per år.

Åre har i flera år arbetat för att locka till sig stora möten genom projektet Visit Åre Congress. Sedan i höstas har insatserna intensifierats, och nu läggs grunden för en egen så kallad convention bureau.
– Medan hotell och anläggningar arbetar med att fylla sina lokaler på kort sikt, ska vi som en oberoende, medlemsägd organisation arbeta med införsäljning av evenemang som kanske ligger flera år fram i tiden. På det sättet blir Åre Convention Bureau destinationens sälj- och marknadsbolag med uppgift att långsiktigt bearbeta kongressmarknaden, säger Malin Steffensen, projektledare på destinationsbolaget Åreföretagarna.
 
Förhoppningen är att kongressmarknaden kan vara värd hundra miljoner kronor för Åre.
– Stora möten under barkmarksperioden kommer ha stor betydelse för lönsamheten för destinationens företag och utvecklar Åre i enlighet med vår vision. Etableringen av en convention bureau är en viktig del av den strategiska satsningen att utveckla åretrunt-destinationen Åre som drivs genom destinationsbolaget Åreföretagarna i Åre, säger Lars-Börje ”Bulan” Eriksson, vd för Åreföretagarna.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024