Annons:

Uppåt för Stockholmsmässan under 2011

Stockholmsmässan ökade i både omsättning och rörelsemarginal under 2011. Nu ska möjligheterna att bygga ett till hotelltorn undersökas och över 100 miljoner kronor investeras i ett nytt entréområde.

Omsättningen sjönk under 2011 till 596 miljoner kronor för Stockholmsmässan. Men några av de största mässorna hålls vartannat år och i jämförelse med det mer relevanta året 2009 ökade omsättningen drygt 6 procent. Rörelsemarginalen ökade från 3 till 3,5 procent.
Vid sidan av omsättning och lönsamhet är ett av företagets viktigaste nyckeltal det så kallade regionalekonomiska bidraget, det vill säga hur stora inkomster huvudstadsområdets hotell, restauranger och övriga näringsliv får tack vare Stockholmsmässans utställare och besökare. 2011 blev denna siffra 3,4 miljarder vilket var en ökning med 12 procent jämfört med 2009.
Området kring huvudentrén ska nu byggas om för drygt 100 miljoner kronor. Projektet beräknas vara klart hösten 2013.
Förutsättningarna för att bygga ett till hotelltorn på området ska också undersökas. Detta skulle fördubbla hotellkapaciteten och ge ökade möjligheter att ta emot konferenser där samtliga deltagare vill bo i direkt anslutning till möteslokalerna.
– Vi kommer att ta fram en affärskalkyl och investeringsplan och skicka in en ansökan om planändring för att eventuellt kunna ta beslut nästnästa år. Det behövs fler hotellrum i Stockholmsområdet och det skulle kännas mycket bra att bidra med några hundra av dem här hos oss, säger Patric Sjöberg.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024