Annons:

Flygbolag avgiftsbelägger personal som inte vaccinerar sig

Det amerikanska flygbolaget Delta Airlines kommer från och med november att kräva en månatlig avgift på 200 dollar, motsvarande över 1.700 kronor, av anställda som inte är fullt vaccinerade mot covid-19. Delta är det senaste i raden av amerikanska företag som på olika sätt försöker få sin anställda att vaccinera sig mot covid-19. USA:s president Joe Biden uppmanade tidigare i veckan företag och myndigheter att kräva vaccinering efter att Pfizer/Biontech fått ett fullt godkännande från FDA gällande bolagens coronavaccin.

Sedan dess har bland andra Goldman Sachs, Deloitte, CVS Health, United Airlines och Amtrak infört obligatorisk vaccinering för alla anställda. 

Deltas modell med en avgift, samt masktvång och återkommande provtagning, för anställda som inte vill vaccinera sig, syftar till att skydda bolaget för den ”finansiella risken” att tvingas betala för anställda som insjuknar. Enligt Deltas vd Ed Bastian ligger den genomsnittliga kostnaden för bolaget när en anställd läggs in på sjukhus med corona på 40.000 dollar, motsvarande nära 350.000 kronor.

Enligt en intern promemoria, som Financial Times rapporterar om, är tre fjärdedelar av alla anställda på Delta redan fullt vaccinerade. Ed Bastian vill se den siffran stiga till så nära 100 procent som möjligt.

Han har också meddelat de anställda att från och med 30 september kommer bara fullt vaccinerade anställda att få löneskydd om de drabbas av covid-19-infektioner.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024