Annons:

Petter Stordalen säljer storhotell i Köpenhamn

Den norske hotellmagnaten Petter Stordalen har sålt hotellet Skt Petri i Köpenhamn för runt 1,5 miljarder kronor, enligt Dagens Næringsliv. Pengarna ska bland annat användas för att betala av hans bolags skulder skriver DI.

Petter Stordalens bolag har ingått ett avtal med amerikanska fastighetsinvesteraren Starwood Capital om att sälja lyxhotellet Skt Petri i Köpenhamn. Enligt uppgifter till norska Dagens Næringsliv hamnade priset på drygt 1,5 miljarder norska kronor, skriver tidningen.

”Det viktigaste är att få kapital för att kunna komma starkare ur krisen, man får inte slösa bort de möjligheterna som finns trots svåra tider. Men det är uppenbart att en stor del av kapitalet går till att minska skulder”, säger Petter Stordalen till Dagens Næringsliv.

Petter Stordalen kommer att fortsätta driva hotellet, medan Starwood tar över själva fastigheten.

Affären uppges vara den största hotelltransaktionen i norra Europa under 2020 och 2021. Köpet av Skt Petri är Starwoods första hotellinvestering i Norden, men Petter Stordalen räknar med att det blir fler köp i Norden.

”Jag tror att Barry (Sternlicht, Starwoods vd, reds.anm.) är inställd på Oslo, Stockholm, Helsingfors och mer i Köpenhamn”, säger Petter Stordalen.

En kommentar

  1. Hotellhajen: Raset har börjat Petter...............................
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024