Annons:

Rekordmånga kryssningar till Stockholm

Kryssningssäsongen är avslutad och ett nytt rekordår för Stockholm kan konstateras. Närmare 228 000 kryssningspassagerare fördelade på 259 anlöp besökte i år Stockholm under perioden maj till oktober. Det är en ökning med 18 000 passagerare och 51 anlöp jämfört med år 2004.

Årets kryssningssäsong har varit en succé för Stockholm. Antalet passagerare ökade med 18 000 personer och antalet anlöp ökade med 51 stycken jämfört med förra året.
– Att vi i år ökar med så många anlöp och passagerare beror på att Stockholm och Östersjön har stark attraktionskraft, mycket att erbjuda och anses som en trygg destination, säger Martin Rosborg, vd Stockholm Visitors Board.
Under säsongen gjorde 29 stycken fartyg så kallade turnarounds i Stockholm vilket betyder att de antingen påbörjade och/eller avslutade kryssningen i Stockholm. Kryssningspassagerare väljer ofta att stanna några dagar extra i den stad där deras kryssning påbörjas eller avslutas. En passagerare beräknas i snitt spendera cirka 1 000 kronor per dag. Dessa turnarounds gynnar alltså hela besöksnäringen i Stockholm.
– Stockholm har arbetat strategiskt med att marknadsföra Stockholm som kryssningsdestination under flera år. 2005 har vi haft tre rederier som gästat oss för första gången och de etablerade rederierna har i sin tur utökat sina besök. Det ser även mycket bra ut inför 2006 års säsong. Redan nu har vi 235 anlöp inbokade till Stockholm varav 34 turnarounds, säger Claudia Quas, projektledare på ”Stockholm Cruise Network”.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024