Annons:

Annons:

Travel News Market: Här är talarna på Speakers Corner

Speakers Corner är en nyhet på årets Travel News Market. Temat är hållbarhet och här är alla talarna i dagsläget.

12:40 Experience Transylvania – Gloria Andersson
Romernas integration genom hantverk i Rumänien & romantiserade Instagrambilder av egentligen förorenade och nedskräpade landskap är Experience Transylvanias aktuella hållbarhetsprojekt. Vår kamp för bättre miljö och lyckliga människor ges på små men många fronter.

13:00 STF – Maria Lidberg
Svenska Turistföreningens Hållbarhetslöfte! Hur kan man skapa engagemang och jobba enhetligt med hållbarhet i en portfölj av unika och personliga boenden? Exempel från Svenska Turistföreningens arbete med Hållbarhetslöftet.

13:20 Kairos Future – Johanna Danielsson
Artificiell Intelligens, Little Rocket Man och ekologiska morötter – vad har detta med hållbart resande att göra?? Kairos Future reflekterar över trender och omvärldsförändringar som påverkar förutsättningarna att lyckas med ett hållbarare resande. 

13:40 SBTA – Lotten Fowler
Den friktionsfria tjänsteresan – Om vikten av ett hållbart reseprogram. Hållbart utifrån miljö, men också utifrån resenärsperspektivet. I dagens konkurrens om de duktiga medarbetarna krävs mer av reseprogrammet. Samtidigt möjliggör tekniken mer än tidigare. SBTA presenterar den senaste rapporten kring ”Creating a Frictionless travel experience”.

14:00 Ledig tid

14:20 SAS – Lars Andersen Resare

14:40 SRF – Anna Lennhammer
”Vi måste alla ta ansvar för vårt resande, som bara fortsätter att öka. Alla i resebranschledet kan dra sitt strå till stacken.  För att vi ska kunna fortsätta vår verksamhet måste vi kunna erbjuda ett hållbart resande med kvalitet.”

15:00 Air France KLM, Travel Excellence, Fair Travel
Jeppe Klockareson, Martin Kotte Air France KLM, Travel Excellence och Fair Travel välkomnar er på en resa med fokus på hållbar turismutveckling. Genom samverkan, utbildning och inspiration förser vi dig med kunskapen och verktygen för att påbörja din egen resa mot en hållbar turismutveckling. Vi föreläser om hållbarhet, vi praktiserar hållbarhet genom aktiviteter och boenden, och vi driver hållbarhetsprocessen vidare tillsammans. Häng med på vår resa!

15:20 TRAC/Frans Schartau Handelsinstitut
Cecilia Eliaeson Frans Schartaus Handelsinstitut/TRAC Reseföretag som vill vara framgångsrika framöver måste bygga in hållbarhet i sina affärsmodeller. Frans Schartaus Handelsinstitut utbildar branschens framtida resekonsulter med ett nytt sätt att tänka och agera kring hållbarhet som hjälper till att driva försäljningsframgångar, kundnöjdhet och hållbar utveckling. Program Director Cecilia Eliaeson berättar hur.

15:40 BRA – Emma Sandsjö
BRA berättar om vägen till ett fossilfritt inrikesflyg. Hur fort går teknikutvecklingen och vad kan vi som flygbolag, resebyråer och resenärer göra för att skynda på den?

16:00 Ledig tid

16:20 Viking Line – Eleonora Hansi
Om Viking Lines hållbarhetsarbete: För Viking Line är den enskilt viktigaste hållbarhetsfrågan att utveckla fartygsteknik som minskar vår miljöpåverkan i så hög grad som möjligt. Vi var först ut med världens första stora LNG-drivna passagerarfartyg Viking Grace, och utvecklar just nu ytterligare ett nytt fartyg som kommer att minska C02-utsläppen ytterligare. Vårt hållbarhetsarbete syftar också till att hjälpa medarbetare och alla våra miljontals resenärer att fatta bättre miljöbeslut i det lilla. På kontoret handlar det exempelvis om att sopsortera, dra ner på pappersförbrukningen och att synliggöra hållbarhetsfrågor genom interna tävlingar. På havet är vi noga med att minska matsvinn, aldrig använda giftiga båtbottenfärger och självklart föra allt förbrukat vatten och alla sopor grundligt sorterade i land.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018