Annons:

Annons:

Rekordresultat för Vinggruppen

Thomas Cook Northern Europe redovisar sitt bästa resultat någonsin för räkenskapsåret som slutade den 30 september.

Thomas Cook Northern Europe, även kallad Vinggruppen där bland annat Ving i Sverige och Norge ingår, redovisar ett rörelseresultat för räkenskapsåret oktober 2016 – september 2017 på 1 461 miljoner kronor, att jämföra med 1 447 miljoner kronor i fjol. Detta är det bästa resultatet någonsin för Vinggruppen. Omsättningen uppgick till 14,4 miljarder kronor (13,5 miljarder kronor). Vinstmarginalen uppgick till 10,1 procent (10,7 procent)

– Vår integrerade affärsmodell där vi kontrollerar hela resekedjan, bidrar till att vi uppnår en hög beläggning på våra flyg. Vi ser också en mycket positiv utveckling och ökad intjäning på vår stora satsning på ”dynamic packaging”, reguljärflygspaket, med en kraftig ökning till Indiska Oceanen, främst Maldiverna. Allt detta gör oss också mer relevanta då vi breddat vårt erbjudande och på så sätt når ut till fler gäster, säger Magnus Wikner, koncernchef för Thomas Cook Northern Europe, i en kommentar.

För Ving Sverige, där Ving och Globetrotter ingår, landade rörelseresultatet på 333 miljoner kronor, att jämföra med 310 miljoner kronor förra verksamhetsåret. Omsättning uppgick till 6,23 miljarder kronor (5,95 miljarder kronor) och vinstmarginalen blev 5,4 procent (5,2 procent).

– Årets resultat för Ving Sverige är mycket starkt och vi är både stolta och nöjda med vårt fantastiska resultat, som är ett av de bästa någonsin. Det kan ses som ett bevis för våra kunders stora förtroende för oss som researrangör. Ytterligare en viktig orsak till resultatet är vår snabba tillväxttakt när det gäller semesterpaket med reguljärflyg i en kommentar, säger Johnny Nilsen, vd för Ving Sverige.

 

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Travel & Meetings Manager
Sista ansökningsdag:
19 March, 2018
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
21 March, 2018
Key Account Manager – Seniorer
Sista ansökningsdag:
18 March, 2018
Inca Tours söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
På nytt jobb