Annons:

Skolstart leder till halva priset på sommarresor

När skolorna runt om i landet öppnar för höstterminen minskar efterfrågan på resor utomlands. Enligt resebyrån Ticket så har priset på resor fallit med upp till halva priset jämfört med resor med avresa under högsommaren.

– Den som har möjlighet att planera sin semester när många återvänder till arbetet kan spara mycket pengar på utlandsresan. Detta gäller särskilt nu när skolorna har öppnat och efterfrågan på resor minskar, säger Vincent Goodbrand, PR- och Kommunikationsansvarig på Ticket.

De mest prisvärda resorna just nu är till Kroatien samt de grekiska öarna. Men det finns också möjligheter till bra priser på resor till många andra platser runt Medelhavet och Kanarieöarna. De mest prisvärda resorna hittas, precis som tidigare år, främst i östra Medelhavet, framförallt till destinationer som har sin högsäsong bakom sig. Där är resmål som den grekiska övärlden och Turkiet känt för att erbjuda förmånliga priser.

Hit åker vi under sensommaren:

Malaga (Ny)

Mallorca (1)

Alicante (Ny)

Cypern (6)

Kreta (2)

Bangkok (3)

Rhodos (8)

London (7)

Barcelona (Ny)

Rom (Ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade med avresa 21/8 till 31/10 2023, siffra inom parentes representerar placering 2019.

4 kommentarer

  1. jan: Hej, Ni hänvisar alltid till Ticket vilket blir fel när ni sätter upp en lista vart folk reser. Denna ordning är helt fel och speglar inte verkligheten. Skriv hellre i rubriken HOS TICKET reser man hit.
  2. Petrus: Haha, så trött på dessa Ticket statistiker... De pratar om östra Medelhavet, men när de presenterar en lista är det väl typ bara Kreta och Cypern som är med där.... Turkiet och Kroatien är inte ens med på listan, som de pratar om.... så vad gäller? Man kanske ska ta dessa utspel med en nypa salt?
    • Travel News: Ticket kommer med bra och tydlig data. Sånt vill man alltid har i en affärstidning om resor. Det viktiga är att vara tydlig med var datan kommer från och det är vi i detta fall.
  3. Travelman: Det är samma visa varje år, inget nytt. Samma gäller på våren, lägre priser innan skolan slutar, charter som reguljärt.
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024