Annons:

Efter konkursen, nu köper Solresor flygstolar från Norwegian

Ekonomiska problem och en placering på resetidningen Vagabonds svarta lista. Trots detta kom Primera Airs konkurs som en överraskning för researrangören Solresor. Målet är nu att minimera skadan för de som köpt resor fram till sommaren 2019, skriver Svenska Dagbladet.

Solresor har sålt resor med Primera Air fram till sommaren 2019. Hur många som har köpt resa kommer att få den inställd?

– Målet är att ingen ska få det. Men det är för tufft att säga det nu. Ett tiotal kommer säkert att drabbas, men jag kan garantera att det aldrig rör en hemresa, säger Torbjörn Lehmann.

Hur stora summor kommer ni att förlora på Primera Airs konkurs?

– I nuläget vet vi inte det. I det korta perspektivet är det dyra lösningar man hittar för att flyga ut och hem, andra gånger billigare. Det är inte givet att det blir en stor ekonomisk förlust.

Torbjörn Lehmann säger att Solresor främst är rädda för att förlora resenärernas förtroende. Höstlovsveckan närmar sig men är enligt honom ingen anledning till oro. Solresor jobbar nu med att hitta lösningar för de 300 till 400 resenärer som skulle flugit med Primera Air den helgen.

Vinterns resor kommer i huvudsak att ersättas av flyg från Norwegian.

 

Kommentarer är stängda.