Annons:

Försämrad vinst för Ryanair

Ryanair redovisar en försämrad vinst för tredje kvartalet. Men trots fallande genomsnittspriser per biljett under vintern räknar bolaget med att nå sin vinstprognos för helåret.

I förra veckan redovisade Ryanair redovisade kraftigt förbättrade passagerarsiffror för januari. Resultatet förväntas dock inte följa med i uppgången för bolaget som har haft en tuff vinter och vinstvarnade i oktober.

Under tredje kvartalet som avslutade den 31 december ökade antalet passagerare 16 procent, samtidigt som intäkterna steg med 1 procent. Resultatet efter skatt sjönk med dock 8 procent till 95 miljoner euro, skriver Finwire.

De genomsnittliga biljettintäkterna sjönk med 17 procent under kvartalet och flygbolaget skriver att det ser utmaning vad gäller priserna. I det fjärde kvartalet väntas genomsnittliga intäkterna per biljett minska med 15 procent.

För nästa år så bedömer Ryanair att klimatet när det gäller priser kommer att vara fortsatt tufft. Företaget bedömer dock att man kommer att fortsätta att plocka marknadsandelar.

Ryanair spår fortsatt en vinst för helåret på 1,3-1,35 miljarder euro, i linje med analytikernas prognoser som ligger vid 1,33 miljarder enligt Thomson Reuters Eikon.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024