Annons:

Mats Jansson: ”Vi kommer inte i mål”

Sex fackförbund har skrivit under en överenskommelse som sänker SAS kostnader med 130 miljoner kronor. Men målet är 1,4 miljarder och några fackföreningar vägrar.

Merparten av fackförbunden på SAS har gått med på att sänka sina löner. Ett nytt avtal med sex fackförbund sänker SAS kostnader med 130 miljoner kronor, skriver DI. Men några fackföreningar bjuder fortfarande på motstånd, framför allt de tre pilotföreningarna.
 
– Vi har en god och en sämre nyhet. Alla fackföreningar har visat insikt i vilken situation vi befinner oss i. Samtidigt har vi inte orkat eller kunnat sluta avtal med piloterna eller kabinfacket i Danmark, säger vd Mats Jansson.
 
Pilotföreningarna och den danska kabinföreningen Cabin Denmark har inte gått med på SAS föreslagna lönesänkningar för personalen. Målet att spara 1,4 miljarder kronor på kollektivavtalen är därmed fortfarande långt borta och förhandlingarna är nu avslutade.  Enligt Mats Jansson har dessa fackföreningar ställt oacceptabla villkor som skulle kosta SAS stora engångsbelopp.
– Det här är ett förslag som vi inte kan acceptera. Det innehåller engångskostnader som mer än väl matchar vår tilltänkta kostnadsreduktion, säger Mats Jansson.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024