Annons:

Annons:

Strejk stoppar svenska Ryanairflyg – 22 flygningar ställs in

Ryanairs svenska piloter går ut i strejk då bolaget vägrat att förhandla om kollektivavtal. 22 flygningar till och från Sverige ställs in på fredag som en konsekvens av det låsta läget.

Ryanairs svenska piloter saknar rätt till bland annat avtalspension, sjukersättning och svenska arbetstidsregler, och vill teckna kollektivavtal med arbetsgivaren.

Redan under förra veckan varslade Svensk Pilotförening (SPF) om den strejk som ser ut att bli verklighet under fredagen. Totalt rör det sig om 22 inställda avgångar och ankomster till och från Skavsta flygplats utanför Nyköping på fredag. Passagerare har erbjudits pengarna tillbaka eller ombokningar.

”För närvarande pågår inga förhandlingar mellan Svensk Pilotförening och Ryanair. Medlingsinstitutet är ju inkopplat sedan förra veckan med anledning av den varslade konflikten. Men tyvärr har medlaren inte lyckats komma i gång med medlingen och det beror helt enkelt på att Ryanair vägrar fortsätta träffa SPF med de företrädare som vi väljer”, säger Martin Lindgren, ordförande för SPF, till Sveriges Radio Ekot.

De svenska piloternas strejk blir den femte endagsstrejken inom företaget på kort tid. Och det är första gången som bolaget inte täcker upp med piloter från andra länder.

”Även piloter i Belgien och Irland strejkar samtidigt och vi har också kollegor i Tyskland och Nederländerna som har röstat för att gå i strejk. Ryanair har ganska många fackföreningar som man inte kommer överens med just nu, och då blir det svårare för dem att täcka upp på alla de baser där det kommer att strejkas på fredag”, säger Martin Lindgren.

TT

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Vi söker en ny stark kollega!
Sista ansökningsdag:
4 september 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Recruiting in Gothenburg
Sista ansökningsdag:
7 september 2018
RK Travel Group söker reseproducenter
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018