Annons:

Hertz Global Holdings ansöker om rekonstruktion i USA och Kanada

Hertz Global Holdings, där varumärkena Hertz, Thrifty och Dollar ingår har ansökt om rekonstruktion i USA och Kanada genom ett så kallat Chapter 11-förfarande. I korta drag innebär detta att bolaget drivs vidare, men är skydda mot konkurs och fordringsägare under den tid förfarandet pågår. Det handlar inte om någon avveckling av bolaget och processen som Chapter 11 innebär har heller ingen direkt återverkan på verksamheten i de länder som bedriver biluthyrning under franchise från Hertz. I Sverige ägs franchiserättigheterna av First Rent A Car AB som är ett helägt dotterbolag till Volvo Cars.

”Just nu inleds processen med en rekonstruktion enligt amerikansk lag där man försöker hitta lösningar för en lönsam framtid. Varken den svenska verksamheten eller de nordiska påverkas av det som pågår i USA just nu. För oss är det, business as usual, även om Coronapandemin påverkar oss i stor utsträckning. Våra kunder kan känna sig helt trygga med att fortsatt boka med oss” säger Hertz Sveriges vd Mattias Wäne.

Hertz Global Holdings förväntas komma med löpande information under rekonstruktionsprocessen.

En kommentar

  1. Tom: Men om moderbolaget går i konkurs så påverkar väl det även franchiseägarna? Då finns ju inte det bolag som man franchisear för
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024