Annons:

Annons:

”På Grand Hotel känner man historiens vingslag utan att det känns dammigt”

Med en framgångsrik hotellkarriär i bagaget, tar hon över som vd på Grand Hotel Saltsjöbaden. Katarina Romell lämnar nu vd-skapet för maken Melker Anderssons restauranger, f12-gruppen, där hon dock kvarstår som styrelseordförande. Här svarar hon på vår på nytt jobb-enkät. Om rollen som chef säger Katarina: "Jag är engagerad,är tydlig med vart vi skall och känner passion för att se människor utvecklas."

Grattis till nya vd-jobbet. Varför du tror du att de valde dig?

Tusen tack! Oj, det borde ju inte jag svara på! Men det kanske bidrar att jag jobbat med hotell i hela mitt liv, känner Saltsjöbaden, har jobbat här på Grand Hotel tidigare.

Vad gör dig till en bra chef?

Jag är engagerad,är tydlig med vart vi skall och känner passion för att se människor utvecklas.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?

Allt. Det är varje detalj som skapar helheten. Helt och rent, design, service – tillsammans blir det mitt första intryck!

Hur börjar du din arbetsdag?

Den böjar med meditation.

Din viktigaste KPI?

Vision- strategi- förankring och måluppfyllelse

Trevpar eller REVpar?

Beror på vad jag driver.

Du ska vara kvar på F12-gruppen som ordförande, hur ska det funka?

Alldeles utmärkt. Jag är van vid nattarbete.

Du är som ordförande i F12 chef över din man kocken Melker Andersson, hur är det?

Toppen, det är ju inte så många som får chefa över honom.

Han är chef över dig, eftersom han äger F12-gruppen, hur är Melker som chef jämfört med dig?

Egentligen är det nog så att ingen av oss chefar över den andre. Vi lyssnar på varandra, har ju olika kompetenser som kompletterar varandra. Melker är en utpräglad entreprenör. Jag är en strukturerad ledare.

När tar Melker över krogen på Grand i Saltsjöbaden?

Inte alls, vi har ju superkompetens på Grand Hotel och Melker har tusen projekt i sin kalender.

Varför ska man åka till Saltsjlöbaden överhuvudtaget?

Precis som vid seklets början så kan man fortfarande andas frisk luft här, underbar skärgårdsmiljö de lux. Det är nära och ändå långt ifrån stadens brus. På Grand Hotel känner man historiens vingslag utan att det känns dammigt.

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?

Inget, det känns toppenkul med familjen Järvhammar.

Besöksnäringens största utmaning?

I det stora perspektivet är det nog fortfarande att se till att våra produkter kan mäta sig med våra utländska konkurrenter. I hotell /restaurang perspektivet blir det en allt större utmaning att tjäna pengar. Arbetsgivaravgifter, högre löner på grund av brist på personal och mördande konkurrens, inte alls lätt som en plätt.

Namn: Katarina Romell

Titel: VD

Familj: Melker Andersson , 2 egna barn och 2 bonus.

Ålder: 58

Bor: Stockholm

Senaste resa:  Italien

Favorithotell: Costes, Paris

Favoritfärjebolag: Viking Line – har ju jobbat där

Favoritreseapp: Booking

Flygbolag som jag åker helst med: SAS

Favoritdestination: Bali

Min drömresa: Söderhavsöarna

Detta vet vi inte om dig: Oj, det är mycket. Jag är utbildad i TM, transcendental meditation.

Ur pressmeddelandet:

Till vårvintern välkomnar Grand Hotel Saltsjöbaden en ny vd som faktiskt är en nära bekant till Saltsjöbaden. Samtidigt som Katarina Romell var vd för SAS Radison Strand Hotell i Stockholm, var hon hotelldirektör på Grand Hotel Saltsjöbaden från 1996 fram till att familjen Wallenberg sålde hotellet 2000. Åren 2006 – 2016 var hon vd för närliggande Vår Gård Saltsjöbaden som ägs av KF.

”Grand Hotel Saltsjöbaden är en juvel, som under ett antal år under 2000-talet var något av ett negligerat barn. Under åren på Vår Gård sneglade jag ofta på den vackra byggnaden med sitt absolut unika läge, och tänkte att måtte någon komma och rädda det.”

”Så glädjande att det nu finns nya ägare med styrka och ambitioner. Vi vill göra Grand Hotel Saltsjöbaden unikt igen, ett hotell där historien möter den nya tiden” fortsätter Katarina.

”Vi ser verkligen fram emot att få hit Katarina. Hon har en svårslagen erfarenhet av att driva hotell och en omfattande kunskap om hela besöksnäringen. Eftersom vi vill utveckla hotellområdet med nya attraktiva bostäder, blir det än viktigare att ha ett synnerligen attraktivt hotell som alltings mittpunkt”, säger Niklas Järvhammar, ordförande för Grand Hotel Saltsjöbaden och VD på fastighetsbolaget Lustgården AB som sedan 2015 äger Grand Hotel Saltsjöbaden.

En kommentar

  1. Charlie Lagerberg: Vi vill göra Grand Hotel Saltsjöbaden unikt igen, ett hotell där historien möter den nya tiden” fortsätter Katarina. BRA DÄR!!!!!!! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019