Annons:

Så blir konferenserna 2012

American Express årliga mötesprognos pekar på att konferenserna bland annat blir kortare nästa år.

Enligt American Exporess Meetings & Events årliga mötesprognos om nästa års globala trender inom möten och konferenser kan vi räkna med kortare, närmare och grönare konferenser nästa år.

Prognosen visar på en försiktig optimism i hela världen om att mötesindrustrin kommer att växa i takt med stigande flyg- och hotellpriser. Hälften av de tillfrågade mötesplanerarna i Europa förväntar sig ökad efterfrågan under nästa år.

– Vi ser ingen avmattning på grund av den finansiella osäkerheten. Företag inser värdet av möten men man efterfrågar kostnads- och tidseffektivitet, till exempel med fler möten inrikes, kortare distanser, och fyrstjärniga hotell istället för femstjärniga, Michael Schüller, Vice President, EMEA på American Express Meetings & Events.

Nästa års trender är fler men kortare möten som sker närmare hemmaplan med färre deltagare, i mindre lyxiga möteslokaler, med ett mer fullpackat mötesschema och med miljön i fokus. Än så längre har miljöfrågor inte haft en märkbar effekt på val av mötesplats, men det kan förändras enligt rapporten.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024