Annons:

Ryanair planerar investera 30 miljarder i Ukraina efter kriget

Ryanair lovar att satsa motsvarande drygt 30 miljarder kronor för att hjälpa Ukraina att bygga upp landets krigshärjade flygindustri efter kriget. Det berättade vd:n Michael O’Leary under ett besök vid den internationella flygplatsen Boryspil utanför Kyiv på torsdagen, enligt ett pressmeddelande.

– Ryanair har åtagit sig att återkomma med lågprisflyg till och från Ukraina inom 8 veckor efter det att Ukrainas luftrum har öppnats igen. Detta kommer att innebära 600 veckoflygningar med Ryanair från de största flygplatserna i Kiev, Lviv och Odesa, vilket förbinder dessa städer med över 20 EU-huvudstäder. Dessutom planerar Ryanair att öppna dagliga inrikesflygningar mellan Kiev, Lviv och Odesa, så snart dessa flygplatser kan hantera dem, berättar vd:n Michael O’Leary i ett pressmeddelande.

Ryanair kommer att basera upp till 30 nya Boeing 737 MAX till ett värde av över 3 miljarder dollar på de tre viktigaste flygplatserna i Ukraina.

Det snabbaste sättet att återuppbygga och återställa den ukrainska ekonomin kommer att vara med lågprisflygresor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024