Annons:

Milla firar 40 år på Sturup

Winberg Travels Milla Limrell är i dag en välkänd reseprofil. Men för 40 år sedan gjorde hon sig ett namn i branschen av en helt annan anledning – som första passagerare att någonsin sätta sin fot på Sturups flygplats.

 Tolvåriga Milla anade föga att hon skulle bli historisk när hon steg av SAS-planet den 1 december 1972.
– Jag hade inte en aning om att det invigdes en ny flygplats. När dörren öppnades såg jag att det stod en massa fotografer där. Jag backade först för att jag trodde att de väntade på någon speciell person och då knuffade flygvärdinnorna ut mig så att jag snubblade ut som första passageraren, säger Milla.
Milla hade rest ensam från Stockholm till Malmö för att hälsa på en familj som hade en bondgård i Hofterup utanför Lund. Det var knappast första gången hon flög – med en pappa som var flygkapten och en mamma som var flygvärdinna var flygturer vardagsmat – och hon ville snabbt bort från flygplatsen.
– Efter att ha skakat hand med flygplatschef, landshövding och jag vet inte vad så vände jag på klacken, talade om för fotografer och övriga att nu har jag inte tid med er och så sprang jag ut till flygbussen. Jag har för mig att Expressen publicerade en bild av mig bakifrån.  
Sedan dess har Milla flugit sträckan över 250 gånger till och från jobbet på Winberg Travel i Eslöv. Senast var hon där i slutet av november då Malmö Airport firade 40 år. Även denna gång blev hon förvånad över all uppståndelse.   
– Denna gång var det lite gulligt, jag trodde att jag skulle få kaffe och kaka men det blev intervjuer och fotografering. Men annars har just detta med första passageraren på Sturup varit en ”jag mötte Lassie” – historia från min sida.
                                                                                                   

 

                                                                                                   

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024