Annons:

UD häver avrådan från resor till Cypern

UD häver avrådan från icke nödvändiga resor till Cypern. Beslutet träder i kraft den 10 september. I bedömningen till beslutet har lättnader i restriktioner som genomförts för svenska resenärer vägts in, skriver man i ett pressmeddelande.

Även om UD hävt avrådan för resor till flertalet länder i Europa innebär det inte att situationen är som vanligt igen. Det vilar ett stort ansvar på den enskilde resenären. Varje resenär bör förbereda sig ordentligt inför en resa; ha tät kontakt med sitt reseföretag och se över försäkringsskydd, hålla sig välinformerad om aktuella inresebestämmelser och följa lokala myndigheters råd och anvisningar på plats. Lokala bestämmelser, restriktioner och karantänskrav kan återinföras med kort framförhållning om situationen i landet förändras.

Sedan tidigare får vi resa till följande länder: Andorra, Belgien, Bulgarien, Danmark, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.

Däremot ska vi inte åka hit: Estland, Finland, Irland, Lettland, Litauen, Malta, Slovakien och Slovenien och utanför EU/EES/Schengenområdet/Storbritannien. Nya besked väntas för den 15 november.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024