Annons:

Allt färre följer Lindegaard

Marie Ehrlings avhopp från SAS-ledningen överraskade de flesta.- Jörgen Lindegaard har en helvetes uppförsbacke när det gäller sin egen trovärdighet. Det finns just nu en utbredd opinion inom SAS för att han ska avgå.

Han har heller inte skaffat sig några vänner inom bolaget.
– Avgörande för om han ska kunna vara kvar är att han levererar resultat och visar upp bra siffror på nästa kvartalsrapport eller senast kvartal 3.
Det säger en källa med mycket god insyn i spelet kring Jörgen Lindegaard och Marie Ehrling. Enligt vad Travel News erfar är orsaken till att Marie Ehrling valde att gå inte någon uppslitande personstrid. Det handlar snarare om två helt olika personligheter och synen på snabbheten i SAS förändringsarbete.
– Marie har velat göra mycket mera än hon fått av Jörgen Lindegaard, inte minst när det gäller omstruktureringen av Braathens, och blivit alltmer frustrerad.
Under Jörgen Lindegaards första halvår kom kriserna slag i slag. Ledningen tvingades fokusera på ren krishantering och de personmotsättningar som fanns kom aldrig upp till ytan. Men under våren har det blivit allt tydligare att Lindegaards och Ehrlings olika ledarstilar inte fungerat ihop:
– Marie Ehrling är oerhört kunnig och en detaljist, medan Jörgen är en mera övergripande person. Hon är drivande och resultatinriktad medan Jörgen velat ha en långsammare förändringstakt. Det har givetvis skapat spänningar i dialogen från båda håll, säger en källa.
Enligt vad Travel News erfar finns det även en irritation i ledningsgruppen över att Jörgen Lindegaard ”inte läser på tillräckligt och inte lägger någon vikt vid ledningsgruppens förslag, utan kör efter eget huvud”.
– Jörgen Lindegaard verkar inte fullt ut ha ambitionerna att sätta sig in i alla detaljer. Han är ganska vag och otydlig i sina riktlinjer och det har skapat starka spänningar inom organisationen som av tradition är van vid precision, reglering, leverans och att ”pilotmanualen alltid följs”, säger en person.
Marie Ehrling, som vill gå snabbare fram, började tvivla på sin chefs ambitioner och vilja att lära sig branschen.
I den nya organisationen erbjöds hon uppgifter som hon inte var intresserad av.
– Det är upprorsstämning ute i Frösundavik just nu. Marie Ehrling har varit en fruktansvärd kraft i organisationen och efter alla år har hon en unikt stark ställning eftersom alla vet att hon alltid agerat med SAS bästa för ögonen, säger en källa.
En annan SAS-chef, som jobbat med Marie Ehrling i 20 år, säger att Ehrling inser att om hon någon gång ska lämna företaget så är det nu.
– Hon vill nog utnyttja den här situationen. Hon har fått enormt massmedialt genomslag, fått flera utmärkelser och lär kunna räkna med en mängd chefserbjudanden, säger arbetskamraten.
ULF WALLIN

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024