Annons:

Premium

Trendspaning 2024: Booking.com förutspår 7 typer av resenärer och resor

Nästa år kommer vi ägna oss åt sömnturism, lyx på à la carte-vis och gastroturism. I alla fall om vi ska tro hotellplattformen Booking.com som nyligen lanserat en omfattande trendspaning inför 2024. Av: Linda Iliste

Booking.coms stora undersökning ”Travel Predictions 2024” genomfördes i juli 2023. 27 730 personer från 33 länder och områden deltog. Samtliga vuxna som planerar att resa i jobbet eller privat under de kommande 12–24 månaderna; 502 av dem svenskar. 

– Våra förutsägelser om resetrenderna 2024 speglar idén om att resor inte är ett medel för att fly vardagen, utan att de i stället kan hjälpa oss med att leva det bästa möjliga livet, kommenterar Arjan Dijk, Senior Vice President och Chief Marketing Officer på Booking.com.

– Från spännande äventyr på ett nytt resmål till att känna pulsen i en ny kultur och alla upplevelser däremellan – resor gör oss till den bästa versionen av oss själva. 

Hur når vi då det bästa möjliga livet? Det här är sju spaningar från ”Travel Predictions 2024”.

Fotograf: Shutterstock

1. (Alter) Ego-entusiaster 

Under 2024 kommer resenärer känna sig mer levande genom att skapa storslagna alter egon på semestern. 

25 procent av svenskarna hittar på historier om sina liv som de berättar för människor de träffar under sina resor. Sådana alter ego-entusiaster gillar spänningen med att skapa en 2.0-version av sig själva, och anstränger sig mycket för att framhäva sitt bästa jag. 

Nära nog tre av fem, 57 procent, gillar att vara anonyma när de reser och få möjlighet att återställa sig själva. När de känner att de är den bästa versionen av sig själva på semestern, kan de också släppa hämningar och omfamna nya sidor av sin personlighet. 

32 procent skulle betala mer för att hyra en finare bil än den privata, för att känna att man lever det bästa möjliga livet. 

Dessutom uppger 40 procent att de känner sig som ”huvudpersonen” på sina resor; att de då kan vara stjärnan i sitt eget liv. 

Alias och avatarer finns det gott om, både i…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024