Annons:

Premium

Brittisk pubkris: 70 procent kan gå under

Ökade energikostnader och stigande priser kan bli dödsstöten för en stor del av de brittiska pubarna. 70 procent av pubarna förväntar sig att inte överleva vintern om inget görs för att minska energikostnaderna. Text: Janne Sundling

”Mer än 35 procent av pubägarna säger att de har sett att kostnaderna fördubblats, och 30 procent säger att kostnaderna tredubblats”

Både bryggerier och pubägare beskriver ett domedagsscenario för pubarna den kommande vintern.  

Forskning visar att mer än 70 procent av pubarna inte förväntar sig att överleva vintern om inget görs för att minska energikostnaderna, skriver The Guardian.

I ett brev till den brittiska finansministern, Nadhim Zahawi, kräver de oberoende bryggarna på tisdagen omedelbart statligt ingripande och varnade att en en gång blomstrande branschen nu stod inför ”allvarlig osäkerhet genom effekterna av allt högre energikostnader som förvärras av brist på utrustning och en dålig humleskörd som pressar upp priserna.

”Små bryggare rapporterar att deras energiräkningar fördubblas eller tredubblas, vilket sätter deras framtida förmåga står på spel”, skriver de.

Mer än 35 procent av pubägarna säger att de har sett att kostnaderna fördubblats, och 30 procent säger att kostnaderna tredubblats,…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024