Annons:

Annons:

Fredagskrönika: När det glittrar i ögonen är världen öppen för alla

Vad är det roligaste med att vara chefredaktör på Travel News? Att möta energin i reseindustrin. Och rent konkret. När man ser att det glittrar i ögonen på de som arbetar i branschen när de pratar om sina kunder och produkter. 

I veckans Travel News Talks hände detta två gånger. Första gången var när TUI:s vd Jessica Enbacka berättade att man i veckan åter hade skickat ut människor i världen. Jag älskar det uttrycket, att skicka ut människor i världen. Jag menar, kan man göra något finare. Det är inbyggt i våra gener att vara nyfikna och söka oss till nya, okända marker. Men alla vågar inte göra det på egen. Då kan ett charterbolag vara tryggt att hålla i handen. Och att hålla någon i hand är ofta det bästa som finns. Jag brukar tjata på min yngsta son att han ska hålla mig i handen när vi går på stan, men han som nyss fyllt 11 år vill inte. Han vill vara vuxen. Det måste man respektera. Som tur är vill min älskade fru alltid hålla mig i hand när vi är ute och går. Och nu är vi ute och cyklar vad det gäller ämnet.  Andra gången det glittrade var när jag frågade Rosa bussarnas vd Anders Eriksson om han är kvar i resebranschen om tio år. Javisst, jag är kvar om tjugo år. Rosa bussarna har varit igång i 51 år och grundaren och vd är idag 78 år. Några planer på att lägga av verkar han inte ha. Snarare tvärtom, i programmet ville han byta jobb med Jessica Enbacka i ett år och vara vd för TUI. Han verkar inte tycka det är så stor skillnad att vara chef för ett bolag som omsätter 35 miljoner och ett som omsätter 11 miljarder. Jag inbillar mig att det är jättestor skillnad. Speciellt om man som Anders inte gillar att sitta i möten och vända papper. Han trivs bäst i en buss fylld med resenärer. Det var så det började 1969 och ja, resan har aldrig tagit slut. 

Vad har mer hänt i veckan? Jag har fått min första vaccinspruta. Pfizer. 

Det skedde på Zinkensdamms idrottsplats fem minuter från min bostad. Att cykla dit, stå i kö, få en varm blixt i armen och sedan sitta still i en kvart var lite som att passera en säkerhetskontroll och gå ombord på ett flygplan. Äventyret väntar runt nästa hörn. I veckan läste jag som vanligt min favoritkrönikör Cecilia Hagen i Expressen. Hon ska snart få sin andra varma blixt i armen och var övertygad om att snart är vansinnet slut. Precis som Cecilia är jag övertygad om att covid och corona kommer att glömmas bort lika plötsligt som allt kom. Om fem år kommer ingen att veta vem Anders Tegnell är och Folkhälsomyndigheten vara lika het som en gammal CD-spelare. 

Jag har tittat på Ryanairs hemsida och sett att en resa från Arlanda till en av Italiens vackraste städer Bologna går för under tusen kronor för två personer tur och retur i november. Jag menar, glittrar det inte i människors ögon när de får veta att hela världen är inom räckhåll och att man kan få uppleva den utan att bli ruinerad så är de döda.

Vad kan jag mer berätta? Svaret på detta hittar ni förstås på veckans Wild & Crazy. 

Ha en skön helg så hörs vi på måndag morgon.

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
Room Republic söker VD
Sista ansökningsdag:
15 oktober 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.